OJAS Nyhed

Stort bæredygtigt byggeri på Køge Kyst

Pensionsselskabet Pension Danmark opfører fem bæredygtige boligkaréer med ca. 500 ejer- og lejeboliger indrettet til forskellige måder at bo og leve på.

Forside / Nyheder / Stort bæredygtigt byggeri på Køge Kyst

Stort bæredygtigt byggeri med 45000 m2 boliger og 17000 m2 p-kælder

Nu er lokalplanen for det store bæredygtige projekt SH4 Søndre Havn i Køge på plads. Her skal pensionsselskabet @Pension Danmark opføre fem boligkaréer med ca. 500 ejer- og lejeboliger indrettet til forskellige måder at bo og leve på.

Byggeriet får strand på den ene side og havn på den anden og omfatter ca. 17.000 kvadratmeter parkeringskælder og 45.000 etagekvadratmeter, hvor langt hovedparten er til boliger. Stueetagerne er indrettet som byens etage med plads til mindre butikker, caféer, daginstitution, kontorer, workboliger og fælleslokaler, der kan skabe liv og aktiviteter i kvarteret.

​I første omgang og inden byggeriet kan gå i gang, kræves der en stor oprydning efter nogle af landets mest forurenende virksomheder og senere er det planen at hele byggeriet skal bæredygtighedscertificeres til minimum DGNB guld. Den overordnede hensigt med projektet er at skabe en bæredygtig bydel i den bredeste forstand – både miljø- og energimæssigt, socialt og sundhedsmæssigt – og økonomisk. Der skal skabes en mangfoldig bydel med fokus på kultur, byliv og kvalitet i arkitekturen.

Hos Oluf Jørgensen bidrager vi med den overordnede projekteringsledelse og ingeniørfaglig rådgivning til hele projektet, hvor der er stor fokus på DGNB certificeringen.

​På Køge Kyst indgår vi på det dertil oprettede projektkontor i et stærkt og tæt samarbejde, hvor udviklingen sker i fællesskab mellem vores ingeniører, arkitektfirmaerne Vandkunsten og Manger & Nagel samt entreprenør Enemærke og Petersen.

Der bliver projekteret på projektet indtil oktober 21 og første spadestik skal efter planen finde sted i sommeren 2021, hvorefter etaperne løbende vil stå færdige med sidste del i 2026.

Læs mere om projektet her:

​https://koegekyst.dk/

https://www.building-supply.dk/article/view/721766/gront_lys_til_500_gronne_boliger

​​Ønsker du at høre mere om DGNB certificering af byggerier – læs mere her eller kontakt os venligst på tlf. 7562 3499.