OJAS Nyhed

Vedligeholdelsescenter til den ny letbane i Hovedstaden

I Glostrup arbejder vi med det nye kontrol- og vedligeholdelsescenter til den ny letbane i Hovedstaden og det er en meget spændende og ikke helt almindelig opgave.

Forside / Nyheder / Vedligeholdelsescenter til den ny letbane i Hovedstaden

En ikke helt almindelig opgave – vedligeholdelsescenter til den ny letbane i Hovedstaden

I Glostrup arbejder vi med det nye kontrol- og vedligeholdelsescenter til den ny letbane i Hovedstaden og det er en meget spændende og ikke helt almindelig opgave.

​Hos Oluf Jørgensen har vi bidraget med rådgivning inden for alle ingeniør-disciplinerne og vi har bl.a. ydet rådgivning til etablering af slabtrack (betonunderlag for skinner), grave til maskinudstyr inde i bygningen, perroner i opmarcharealer og et omfattende kabelrørsystem, som skal anvendes til alle signalkabler og styring til hele letbanen.

​Kontrol- og vedligeholdelsescenteret, hvorfra letbanen skal driftes og togene vedligeholdes, kommer til at huse administrationen, men også til at beskæftige ml. 200 og 300 medarbejdere, som skal stå for rengøring og vedligeholdelse af togene, som også kommer til at overnatte på centret. Størrelsen af centret bliver omkring 7.000 m2 bygninger plus en vaskehal på ca. 400 m2.

​Bygningen indrettes med operatørens udstyr i løbet af 2021 og letbanen skal stå færdig i 2025, hvor du kan tage den første tur med letbanen mellem Lyngby og Ishøj.

​”Letbanen bliver en vigtig brik i at udvikle et stærkt hovedstadsområde for alle og sikre gode transportmuligheder på tværs af regionen. Det er det største infrastrukturprojekt, siden S-toget blev anlagt i 1960’erne. Derfor er det med stor glæde, at vi i dag efter seks års hårdt arbejde sætter spaderne i jorden,” sagde regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til første spadestik på projektet d. 19/06/2019. Læs mere her.

​Letbanen strækker sig over 28 kilometer og stopper ved 29 stationer undervejs.

​Du kan også følge med på vores LinkedIn eller Facebook side, hvor vi løbende holder dig opdateret på det sidst nye på de forskellige projekter, vi tager del i.

​Kontakt os også gerne direkte, hvis du har et konkret projekt, vi kan hjælpe med – Tlf. 75624300.

​Billeder: Hovedstadens Letbane/Gottlieb Paludan Architects.