OJAS Nyhed

Ny bestyrelsesformand i Oluf Jørgensen A/S

​​Ny formand skal understøtte vækstrejsen for rådgivende ingeniørfirma.

Forside / Nyheder / Ny bestyrelsesformand i Oluf Jørgensen A/S

Pressemeddelelse fra Oluf Jørgensen A/S – 24.11.2020

​Ny formand skal understøtte vækstrejsen for rådgivende ingeniørfirma

Helle Sofie Kaspersen er tiltrådt som ny bestyrelsesformand hos Oluf Jørgensen A/S. Hun er den første eksterne i bestyrelsen, og den sætter nu retning mod balanceret vækst.

​Det er snart 75 år siden, at ingeniørvirksomheden Oluf Jørgensen A/S blev grundlagt på Torvet 7 i Horsens. Siden da er firmaet vokset markant, og i dag beskæftiges mere end 250 medarbejdere på seks kontorer fordelt over hele Danmark. Særligt det seneste årti har væksten været markant, senest med opkøb af konkurrenten SlothMøller A/S i Sønderborg i 2019.

Vækst kræver nye kræfter i toppen

Posterne i Oluf Jørgensens bestyrelse har altid været indtaget af partnere i firmaet, men i lyset af den kraftige ekspansion blev der behov for at få nye kræfter udefra.

Partner og administrerende direktør Brian Th. Andreasen siger:

– Når ledergruppen og bestyrelsen består af de samme mennesker, går drøftelserne nemt ud i ét. Vi besluttede derfor at rekruttere en ny formand udefra, som kunne sætte den rigtige dagsorden for bestyrelsen, så den holder fokus på den overordnede strategiske retning for virksomheden.

​– Vi vidste, hvem det skulle være. Helle Sofie Kaspersen er en erfaren og virkelig dygtig rådgiver inden for strategi- og organisationsudvikling, og vi kendte hinanden indgående fra flere års samarbejde om de succesfulde vækststrategier, vi har udviklet og implementeret de senere år. Helle kender os ud og ind, og hun deler vores vision for fremtidens Oluf Jørgensen.

Fokus på optimering

Hvad skal der så ske nu? Oluf Jørgensen A/S er vokset til en størrelse, hvor man er blandt de største privatejede rådgivende ingeniørfirmaer i Danmark, og nu handler det om at effektivisere og strømline virksomheden.

​– Vi skal sikre os, at vi gør tingene på den mest optimale måde og i takt med markedsudviklingen, forklarer Helle Sofie Kaspersen. – I et så stort firma er det vigtigt med gennemsigtighed for at vi kan optimere driften. Heldigvis har Oluf Jørgensen altid været karakteriseret af en flad struktur med korte beslutningsveje, og det er dét, vi skal holde fast i, mens vi fortsat vokser.

– En af grundene til, at jeg sagde ja til at indtage formandsposten, var, at virksomheden har virkelig dygtige medarbejdere, og dem skal vi videreudvikle. Blandt andet skal vi udbygge vores position inden for brand og bæredygtigt byggeri via uddannelse af endnu flere medarbejdere inden for DGNB-systemet, tilføjer Helle Sofie Kaspersen.

– Det er fantastisk at være med til at præge udviklingen i et firma som Oluf Jørgensen, og jeg glæder mig til de kommende års arbejde i bestyrelsen, slutter hun.

​Ud over den nye formand består bestyrelsen i Oluf Jørgensen A/S af næstformand Thomas Hansen samt bestyrelsesmedlemmerne Carsten Schrøder, Carsten Sørensen og Frank Yding-Sørensen.

​–

​Yderligere oplysninger:

Brian Th. Andreasen – CEO og partner

bta@ojas.dk

40 34 86 12

​Helle Sofie Kaspersen – bestyrelsesformand

hsk@promento.dk

20 30 82 88

ny bestyrelsesformand i Oluf Jørgensen