familieboliger i ørestad

Oluf Jørgensen A/S varetager ingeniørprojekteringen på byggeriet, som Mangor & Nagel Arkitektfirma A/S har vundet i Københavns Kommunes grundkapital udbud 2012 ved udarbejdelse af et boligprojekt bestående af 50 almene boliger med Domea som bygherre. 

Byggeriet er placeret i Ørestad Syds byggefelt 8. Alle boliger er gennemlyste og bygningens hvidpudsede facader fremstår lette, lyse
​og levende med facetterede vindueshuller og tilbageliggende vinduer. Sammen med altanerne vil de give indtryk af, at bygningen leger med lys og skygge og dermed vil udtrykke sig varieret hen over måneder og år. Udover at opfylde kravene i Københavns Kommunes Miljø i Byggeri og Anlæg 2010 lægger projektet vægt på, at bygningen er højisoleret og opfylder energikravene til lavenergiklasse 2020.

Familieboligerne indpasser sig attraktivt mellem kanalen og Ørestads Boulevard tæt ved Vestamagers Metro, som på få minutter bringer områdets beboere direkte til centrum af København. Mod Ørestads Boulevard og øst udføres med tiden en erhvervsbebyggelse, som vil medvirke til at reducere eventuelt støj fra vej og Metro. 

Syd for bebyggelsen er planlagt et af områdets p-huse. Ørestad Syd vil med tiden udvikle sig til et levende og dynamisk område med en blanding af boliger og erhverv, og med mange gode indkøbsmuligheder i blandt andet Fields, samt på Asgers Jorns Allé. Endvidere tilføres området institutioner m.m., hvilket allerede er igangsat.

RÅDGIVNINGSDISCIPLINER

Projektering af anlægsarbejder

Projektering af konstruktioner

Projektering af VVS og ventilation

Projektering af el-installationer

Fagtilsyn

​​

​BYGHERRE

DOMEA

Karsten Pedersen

76 64 64 64

kap@domea.dk


UDFØRT

​2012-15

STØRRELSE

​4750 m²

ARKITEKT

​Mangor & Nagel A/S​​