Købmagergade, Hauser Plads og Kultorvet

​Ved en international arkitektkonkur­rence udbudt af Københavns Kommune vandt vort projektteam konkurrencen med projektet Fra Kultorvet til Mælkevejen og efterfølgende blev projektteamet tildelt opgaven om renovering af et af Københavns travleste strøg: Købmagergade, Hauser Plads og Kultorvet.

Belægningerne i projektet består af knap tre millioner brosten i henholdsvis hvide og sorte nuancer, der skifter fra lyst til mørkt fra gader til pladser.

Udover projekteringen af anlægsdelen med belægninger og kloak projek­terer vi fundament til fontæne/scene på Kultorvet, vand til fontæne og vandkunst i belægning samt belysning, som sker i tæt sa­marbejde med den tyske lysdesigner Ulrike Brandi Licht og efter Køben­havns Kommunes belysningspolitik.

På Hauser Plads etableres helt ny legeplads med blandt andet balance-stubbe, -net og -reb, gynger, rutsjebane, sandkasse og soppebassin/vandleg. Ligesom det øvrige projekt er gangarealerne i granitbelægning, hvorimod belægningen ved legeredskaberne er gummibefæstelse/faldunderlag, græs og kunstgræs. Rundt omkring på legepladsen suppleres legeredskaberne med træer og busker, så pladsen bliver en dejlig grøn oase midt i byen.

Projektet er udført i tilknytning til etableringen af Mandskabsfaciliteter un­der Hauser Plads i eksisterende parkeringskælder, som Oluf Jørgensen A/S ligeledes projekterer og har byggeledelse på.

RÅDGIVNINGSDISCIPLINER

Projektering af anlægsarbejder

Projektering af konstruktioner

Projektering af VVS-installationer

Projektering af el-installationer

Byggeledelse

Fagtilsyn​

​​

​BYGHERRE

Københavns Kommune

Stine Cecilie Brink

3366 3473


UDFØRT

2008-12


STØRRELSE

​25.000 m²

LANDSKABSARKITEKT

​POLYFORM og Karres en Brands, NL​​