SMK Museumshaven

​Oluf Jørgensen A/S, POLYFORM og Karres en Brands vandt i december 2011 den internationale konkurrence om fornyelse af museumshaven foran Statens Museum for Kunst med projektet SMK tilbage i Parken. Projektet er udført i samarbejde med Svava Riesto og Via Trafik.

Forslaget bygger på konceptet om at forbinde den foranliggende Muse­umshave med Øster Anlæg. Hermed integreres Statens Museum for Kunst naturligt i den park, den altid har ligget på kanten af. Den nye mu­seumshave vil således i fremtiden både danne indgang til Statens Mu­seum for Kunst såvel som til hele Østre Anlæg.

Det nye design er på en gang enkelt, karakterfuldt og foranderligt og indbyder både kunstnere, museumsgæster og forbipasserende til et bredt spektrum af anvendelsesformer. Omdrejningspunktet i museumshaven er en fleksibel plint - Kunstpodiet - som både kan fungere som et unikt vandelement såvel som et fleksibelt opholdssted samt udsigtspunkt for mu­seets eller byens liv og aktiviteter.

Oluf Jørgensen A/S bidrager i projektet med projektering af belægningsopbygninger for fortove, stier, parkerings-

områder og adgangsveje for vareleveringer, etbassinanlæg for fontæne, et belysningsanlæg for spotbelysning af fontæne, samt retablering af sikkerhedsanlæg i terræn, samt vandinstallationer i terræn til forsyning af fontæneanlæg og

udendørs café.​

RÅDGIVNINGSDISCIPLINER

​Projektering af anlægsarbejder

Projektering af konstruktioner

Projektering af VVS-installationer

Projektering af El-installationer

Fagtilsyn

​​

​BYGHERRE

Københavns Kommune og

Statens Museum for Kunst

Katrine Bierberg Larsen

3366 3564


UDFØRT

​2011-14

STØRRELSE

7.500 m²


LANDSKABSARKITEKT

POLYFORM og Karres en Brands

​​