Rådgivende ingeniørfirma

Boulevardens Børnehus, Holstebro.

Ingeniørfaglig rådgivning samt projekteringsledelse til ny stor daginstitution med plads til 148 børn Nørre Boulevard Skole.

Boulevardens børnehus, Holstebro, OJ Rådgivende Ingeniører, reference institution
Ydelser

 

Vi er med på opgaven om opførsel af ny stor daginstitution med plads til 148 børn bestående af tre vuggestuegrupper med hver 16 børn og fire børnehavegrupper med hver 25 børn. Den nye institution er  placeret ved Nørre Boulevard Skole, hvor der er gode udearealer, til at boltre sig på.

Byggeriet er færdigt og ibrugtaget.

Bygherre:

Holstebro Kommune

Arkitekt:

Pluskontoret Arkitekter A/S

Rådgivningsform

Total

Størrelse:

1.635 m²

Udført:

2021-2023

Børnehave og vuggestue

Den nye daginstitution får en spændende arkitektonisk udformning og indrettes med en høj grad af fleksibilitet, hvor rum kan sammenlægges ved behov. På den måde kan børnene udfolde sig på gode og harmoniske arealer og pædagogerne har stor indflydelse på selv at sætte rammerne for børnenes udfoldelse.
Børnehusets fællesområder er til gavn for alle husets brugere og består af fælles motorik- og tumlerum ved grupperummene samt et fælles aktivitetsrum. Fællesområderne kan desuden anvendes efter lukketid til diverse mødeaktiviteter.

Den omkringliggende legeplads er opdelt i forskellige zoner med fx. legeredskaber, en Moon Car-bane og mulighed for at gå på opdagelse i det lidt mere afsidesliggende område og deltage i ”vildere” leg.

Der er desuden anlagt 34 parkeringspladser inklusiv to almindelige handicappladser og en plads til 1 handicapbus. En del af pladserne er med ladestandere til elbiler. Der er herudover opført overdækket
cykelparkering. Ved alle indgange er der etableret niveaufri adgang.

Boulevardens børnehus, Holstebro, OJ Rådgivende Ingeniører, reference institution

Energi og indeklima samt materialevalg

Gennem nøje udvalgte valg af konstruktioner, tekniske løsninger og materialer sikrer vi, at bygningerne fremtræder imødekommende, og at vedligeholdelsesudgifterne er minimale. Materialerne er valgt ud
fra bæredygtighedsprincipperne, høj kvalitet, holdbarhed og genanvendelighed.
Der er brugt lavenergiarmaturer, naturlig ventilation, vandbesparende blandingsbatterier/toiletter, lavemitterende materialer og fast solafskærmning, der også fungerer som funktionelle overdækkede
arealer. Der har desuden været fokus på et godt og sundt indeklima med et stringent føringssystem og behovsstyret ventilationsanlæg.

Boulevardens børnehus, Holstebro, OJ Rådgivende Ingeniører, reference institution
Kontakt
Anlægsarbejde: Carsten Digemann Stig, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus