Rådgivende ingeniørfirma

Almene boliger på Dalstrøget

Spændende bæredygtigt boligbyggeri med 43 almene boliger i forskellige størrelser.
Ambitionen for det nye boligområde er en certificering til DGNB-guld.

OJ Rådgivende Ingeniører, Dalstrøget, Bellinge, almene boliger, DGNB-certificerede boliger
Ydelser

Dalstrøget ligger i Odenses nye grønne boligområde ved Bellinge Fælled. Her har vi været med på projektet med opførsel af 43 familieegnede og bæredygtige boliger for bygherre Civica.

De 43 boliger i 2 plan har en gennemsnitsstørrelse på 104 m2, hvoraf størstedelen er fordelt på 96 m2  eller 108 m2. Disse suppleres af 2 tilgængelighedsboliger på 110 m2.

Overordnet har fokus været på at skabe et boligområde med gode muligheder for sociale fællesskaber og gode attraktive kvalitetsboliger for både børnefamilier og aktive seniorer.

Totalentreprenør - STB Byg A/S

Bygherre:

Civica

Arkitekt:

Kullegaard A/S

Entrepriseform

Totalentreprise

Størrelse:

4.400 m²

Udført:

2020-2022

Bæredygtige boliger

Alle boliger DGNB-certificeres til guld og der er generelt stor fokus på langtidsholdbare boliger, bæredygtighed og biodiversitet.

Boligernes indretning, materialer og udearealer skal give beboerne mulighederne for et godt naboskab – bl.a. via et centralt beliggende overdækket fællesområde med bl.a. udekøkken og væksthus. Her kan der dyrkes diverse grøntsager, urter, tomater osv., som kan bruges af beboerne ved fællesspisninger eller andre aktiviteter.

Der er taget højde for den sociale bæredygtighed ved at bygge gode, sunde og velbelyste boliger med et godt indeklima. Energimæssigt er der fokus på god ventilation, minimal lyd fra installationer og god plads omkring installationerne.

Der er også taget højde for miljøvenlige løsninger i byggeriet.  Løsningerne skal så vidt muligt skal være med mindst mulige klima- og miljøpåvirkninger, dette ved blandt andet at anvende byggematerialer, der kan genbruges og fornyes. Desuden skal boligerne være energieffektive.

Sidst, men ikke mindst, er der fokus på økonomisk bæredygtighed ved at bygge boliger i en god kvalitet, der er til at betale sig fra at bo i, og de er også billige at servicere og vedligeholde. Husene er projekteret med letbeton bagvægge, facader beklædt med træ og tagkonstruktionen er bygget op med kassetter.

43 familievenlige og bæredygtige boliger

OJ Rådgivende Ingeniører, Dalstrøget, Bellinge, almene boliger, DGNB-certificerede boliger

Anlægsarbejde

Anlægsmæssigt er der lavet beregninger for håndtering af vand på egen matrikel. Der er 2 kanaler, som løber gennem matriklen, og som er vandrender for de øvrige områder i området. Dette er indarbejdet i projektet, så byggeriet er stormflodssikret.

Regnvand benyttes til at skabe et godt socialt miljø og uderum til beboerne i området samtidig med, at det skaber optimale betingelser for flora og fauna med vandrender som magasiner for regnvand.

OJ Rådgivende Ingeniører, Dalstrøget, Bellinge, almene boliger, DGNB-certificerede boliger
Kontakt
Bygherrerådgivning: Salgschef Morten Prinds, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus