Rådgivende ingeniørfirma

Elmedraget, Kolding

Moderne, almene familieboliger som spændende dobbelthuse med skønne udenomsarealer.

Elmedraget, Kolding, almene boliger, Oluf Jørgensen A/S, referencer, projektering
Ydelser

 

Moderne, almene familieboliger i en spændende arkitektonisk nyfortolkning af den klassiske dobbelthusbebyggelse. Det er visionen bag 24 nye almene boliger, hvor Oluf Jørgensen A/S  som projekterende og tilsynsførende, har været med i udviklingen i et tæt samarbejde mellem bygherre Alfabo m. fl. i et nyt boligområde ved landsbyen Eltang nordøst for Kolding.

Der er opført i alt 24 almene gennemlyste familieboliger på mellem 72- 108 m². Boligerne er alle i et plan og fordeles på henholdsvis 2, 3 og 4 rumsboliger. Boligerne er opført som dobbelthuse med gavlfacader ud mod den fælles adgangsvej og boligerne er orienteret, så de mod vejen har åbne forhaver og privat parkering. Alle boliger har desuden private baghaver, der vender væk fra vejen og ud mod attraktive grønne områder.

Bygherre:

Alfabo

Arkitekt:

RUM Arkitekter

Rådgivningsform

Underrådgivning i totalrådgivning

Størrelse:

2.500 m²

Udført:

2017-2018

Almene boliger

Projektet er opført på en Y-formet naturgrund, hvor adgangsvejene er udført som et samlet færdselsareal, der er fælles for både biler, cykler og fodgængere. Arealerne er udført uden fortov og med henblik på at skabe lav kørehastighed. De fælles adgangsveje og de åbne forhaver skal motivere til leg, fællesskab og ophold.

Det stærkt kuperede landskab udnyttes til at skabe fine fælles opholdszoner, samt private og afskærmede haver. Placeringen af boligerne sikrer gode kig til landskabet fra fællesområderne, både på tværs og på langs af bebyggelsen.
Således vil man, når man ankommer til området og kører rundt langs boligvejen, opleve flotte lange kig gennem attraktive grønne landskabsrum.

Elmedraget, Kolding, almene boliger, Oluf Jørgensen A/S, referencer, projektering
Kontakt
Anlægsarbejde: Carsten Digemann Stig, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus