Den Nationale Biobank

Oluf Jørgensen A/S har sammen med E. Pihl & Søn A.S. og Dissing+Weitling opført Statens Serum Instituts (SSI) nye nationale biobank.

Med den nye nationale biobank får SSI en samlet platform for opbevaring, overblik og optimal udnyttelse af de mere end 5 millioner biologiske prøver, som SSI gennem årene har modtaget samt de godt 2.500 nye prøver, som dagligt modtages fra den danske befolkning.

Biobanken, der etableres i en ny bygning direkte tilknyttet SSI’s eksisterende bygninger, skal samle de epidemiologiske miljøer og danne rammen for et stort dynamisk og internationalt førende miljø for forskning og medicinsk overvågning.

Byggeriet på ca. 3.400 m² skal huse 40 ansatte og omfatte kontorer, laboratorier samt -196°C cryolager og -80°C frysestald.

Bygningen er designet til opbevaring af ca. 10 års nye prøver og disponeret således, at en senere udvidelse gnidningsløst vil kunne tilføre Biobanken det dobbelte areal. Kælderen på 850 m² er udført som dobbeltkonstruktion ved etablering af byggegruppe med spuns samt grundvandssænkning, da kælderen ligger 1,5 meter under normalt grundvandsspejl i området.

Bygningen opvarmes med overskudsvarme fra de mange fryseanlæg, som via et varmepumpeanlæg opvarmer centralvarmevandet, til forsyning af bygningens varme- og ventilationsanlæg. 

Bygherre- og brugerkontakt, i såvel projekterings- som udførelsesfasen, har været en naturlig del af Oluf Jørgensen A/S’ ydelser.

RÅDGIVNINGSDISCIPLINER

​Projektering af anlægsarbejder

Projektering af konstruktioner

Projektering af VVS-installationer

Projektering af el-installationer

Fagtilsyn

​​

​BYGHERRE

​Københavns Kommune

OPFØRT

2010-12

STØRRELSE

​3.400 m²

ARKITEKT

​DISSING+WEITLING architecture A/S​​