Rådgivende ingeniørfirma

Erlev Skole, Haderslev

Vi bidrager med al ingeniørfaglig rådgivning til denne nye skole, herunder også geotekniske undersøgelser.

Skolen blev i 2021 kåret til "Årets Skolebyggeri".

OJ Rådgivende Ingeniører, Erlev Skole, Haderslev, ingeniørfaglig rådgivning
Ydelser

 

Med Erlev Skole ønskede Haderslev Kommune at skabe en skole, der blev gentænkt fra bunden i henhold til det 21. århundredes læringskompetencer, der fokuserer på indlæring gennem aktiviteter, innovation,  kommunikation og samarbejde –også kaldet ”21st century skills”. Der er særligt fokus på både bevægelse og sundhed og det ses tydeligt i indretningen af skolen, at fx. idræt har en helt særlig status på skolen. Bevægelse foregår ikke bare i multisalene, men også i undervisningen, – i overgangene mellem rum, i fællesarealer samt læringsmiljøer. Bevægelser er en integreret del af den nye måde at undervise på på denne skole og derfor er det altafgørende at skoles rammer også ligger op til dette.

Vi har bidraget med al ingeniørfaglig rådgivning til dette spændende projekt, der i 2021 blev kåret til "Årets Skolebyggeri" af Nohrcon - læs mere her.

Foto: Niels Nygaard og Arkitema

Bygherre:

Haderslev Kommune

Arkitekt:

Arkitema Architects og Arkitema Urban

Rådgivningsform

Totalrådgivning, underrådgivning

Størrelse:

5.800 m²

Udført:

2018-2020

Konstruktioner og bæredygtige materialer

Bærende konstruktioner

Skolen er Danmarks første træskole og det konstruktive princip er valgt som et selvbærende og stabiliserende bjælke-/søjle system udført af limtræskonstruktioner. Dette skal sikre en stor fleksibilitet i forhold til indretning, idet placeringen af de indspændte søjler følger et præcist grid på 5,8 x 5,8 m - tillige er der skabt basis for fremtidige udvidelser, ved blot at følge de samme byggeprincipper.

 

Bæredygtigt byggeri

Tilgangen til begrebet bæredygtighed er i dette tilfælde, at skolen er  langtidsholdbar, og derudover ”håndterbar” i brugsmæssig forstand. Derudover er bæredygtigheden i dette projekt også baseret på sociale-/læringsværdier, materialitet samt drift.

OJ Rådgivende Ingeniører, Erlev Skole, Haderslev, ingeniørfaglig rådgivning

Skolens design

Skolens ca. 500 børn (fra 0.–6. klasse) er opdelt i årgangsbaserede afdelinger tilknyttet et fast team af lærere/pædagoger.

Skolens design er baseret på den aktivitetsbaserede undervisningsform og er derfor opbygget af en masse forskellige typer af rum.
Der er store fælleslokaler, mindre og mere typiske ”klasseværelser”, små lokaler og nicher. Med andre ord er skolen bestående af små og større klynger til de forskellige årgange og hver klynge har sin egen  alderstilpassede indretning og visulle udtryk. Designet er lavet sammen med brugerne i en co-creation proces og efter grundige dialoger etc.

OJ Rådgivende Ingeniører, Erlev Skole, Haderslev, ingeniørfaglig rådgivning
Kontakt
Bygherrerådgivning: Salgschef Morten Prinds, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus