Rådgivende ingeniørfirma

Eskelunden, Aarhus

Vi bidrager med al ingeniørfaglig rådgivning til opførelse af ny toiletbygning i de smukke omgivelser ved Eskelunden i Aarhus.

Herunder projektering af alle faggrupper samt fagtilsyn og byggeledelse.

Eskelunden-Aarhus-OJ-Raadgivende-Ingenioerer, projekteringsledelse
Ydelser

 

Det naturskønne område ved Eskelunden i Aarhus har fået en ny, flot og meget anderledes toiletbygning, som bestemt er et besøg værd. Bygningens form og materialer er nøje udvalgt ift. områdets historie, som stammer fra vikingetiden og bygningen har reference til vikingetidens langhuse, der er bredest på midten.

Bag projektet står Aarhus Kommune, som også er arkitekter på sagen og hos OJ Rådgivende Ingeniører modtog vi i projektets startfase nogle meget kreative, unikke og spændende skitser fra Aarhus Kommune. Skitser, som vi efterfølgende brugte til færdiggørelse af udbudsprojekt og projektering. Vi har varetaget totalrådgivningen / projekteringen af alle faggrupper samt fagtilsyn og byggeledelse.

Hovedentreprenør: PN Tømrer og Byggefirma

Bygherre:

Aarhus Kommune

Arkitekt:

Aarhus Kommune

Rådgivningsform

Totalrådgivning

Størrelse:

20 m²

Udført:

2022-2023

Toiletbygning

Den nye offentlige toiletbygning ved Eskelunden indeholder et alm. toilet med to toiletter og et handicap-toilet samt et teknikrum.

Bygningen er udført i træ med tagspån på taget og egeplanker på gavlene. Indvendigt er væggene udført i øksehugget træ som klinkbeklædning i forpatineret Douglas træ. Specielt for øksehuggede overflader er, at der opstår en helt speciel skyggevirkning som fremkalder et historisk indtryk og viser træets struktur og åreringe, når det rammes af lyset.

Da der bygges på en gammel losseplads, findes der ikke et bæredygtigt lag som kan anvendes til traditionel fundering og byggeriet er derfor bygget op på en pladefundering.

 

Eskelunden-Aarhus-OJ-Raadgivende-Ingenioerer, projekteringsledelse

Håndværksmæssige løsninger

Projektet er udført med mange spændende og håndværksmæssige udfordrende løsninger både ind- og udvendigt. Håndværksmæssige udfordringer, som vores hovedentreprenør fra PN TØMRER & BYGGEFIRMA A/S har håndteret på bedste vis. En stor del af bygningen er opført i træ, og som tømreren udtaler, så ”har saven næsten ikke været stillet i 90 grader".

De kreative og unikke løsninger er spredt ud på mange fagområder og omfatter specielle løsninger, både hvad angår håndvaske, belysning, malerbehandling af overfladerne indvendigt, gulvløsninger samt facade- og tagbeklædning m.m.

Eskelunden-Aarhus-OJ-Raadgivende-Ingenioerer, projekteringsledelse
Kontakt
Bygherrerådgivning: Salgschef Morten Prinds, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus