Rådgivende ingeniørfirma

Horsens Kunstmuseum

Ombygninger og udvidelser af det selvstændige statsanerkendte kunstmuseum i Lunden i Horsens.

Kunstmuseaum, kultur, reference, Oluf Jørgensen

 

I 1984 flyttede Horsens Kunstmuseum til Pavillon Lunden og blev efter mere end 75 år med status som kunstafdeling til et selvstændigt, statsanerkendt kunstmuseum. Oluf Jørgensen A/S - rådgivende ingeniører varetog restaureringen, ombygningen og udvidelsen af den 1.813 m² tidligere restaurantbygning til et nyt moderne kunstmuseum og har siden bistået museet med de senere om- og tilbygninger.

Ved at fjerne enkelte uheldige tilbygninger, som igennem tiderne var blevet tilført den gamle bygning, frembragte man en restaureret bygning med store højloftede lokaler, som er særdeles velegnet til udstilling af såvel skulpturer som billedkunst.

Bygherre:

Horsens Kommune

Arkitekt

Birch & Svenning A/S (1984+2016) og Schwarz Arkitekter A/S (1992+2006)

Størrelse:

4.500m²

Udført:

1984+1992+2006+2015-2016

3 tilbygninger

I 1992 blev første spadestik taget til en omfattende tilbygning bestående af yderligere 1.700 m², som skulle rumme museets foyer, café, bibliotek, magasiner samt nogle helt enestående udstillingsrum.

I november 2006 stod endnu en udvidelse klar: En tilbygning på 400 m² hvor en forbindelsesgang og en stor udstillingssal har åbnet nye muligheder for udstillinger samt enkeltværker i et helt andet format.

I 2016 stod endnu en udvidelse færdig: en 500 m² stor til- og ombygning med blandt andet nyt magasin samt en udstillingssal udelukkende tilegnet Kviums værker.

Kunstmuseaum, kultur, reference, Oluf Jørgensen

"White Cube" - og rene linjer

De to seneste udvidelser har videreført den linje, der blev lagt ved den første udvidelse af museet, således at museet fremstår som et ‘White Cube’-museum med rene linjer og internationalt snit.
Udover at rummene er udformet til ophængning af kunstværker, har der været et stort fokus på både belysning og indeklima.

 

Kunstmuseaum, kultur, reference, Oluf Jørgensen
Kontakt
Anlægsarbejde: Carsten Digemann Stig, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med dit næste projekt?

Få glæde af en erfaren samarbejdspartner, der yder professionel rådgivning hele vejen rundt om dit byggeprojekt.

Contactperson – Retten i Roskilde – image