Rådgivende ingeniørfirma

Jørgensens Hotel

Gennemgribende restaurering og renovering af ikonisk hotel fra 1813 i Horsens.
Projektering af anlægs- og konstruktionsarbejder samt brandrådgivning.

renovering, hotel, Oluf Jørgensen A/S, reference
Introduktion

 

Jørgensens Hotel genåbnede i maj 2020 efter to års gennemgribende restaurering og renovering. Hotellet har siden 1813 været beliggende i Horsens centrum i Lichtenbergs Palæ, opført i 1744 af Gerhard de Lichtenberg.

Lichtenbergs Palæ, som er et grundmuret barokpalæ, blev fredet i 1918 og udvidet i 1972 med yderligere værelser. Restaureringen og renoveringen har foruden hotelvirksomheden også omfattet selskabslokaler og restaurant.

Bygherre:

Ejendomsselskabet CASA A/S

Arkitekt:

Linjen A/S

Rådgivningsform

Delt rådgivning

Størrelse:

2.267 m²

Udført:

2018-20

Anlægsarbejde, brandrådgivning og projektering af konstruktioner

Oluf Jørgensen A/S - rådgivende ingeniører har bistået med rådgivning i forbindelse med ændring af bærende konstruktioner og anlægsarbejder samt i forhold til brand, herunder i forbindelse med etablering af nyt moderne produktionskøkken.
Konstruktivt har vi projekteret ændringer i eksisterende konstruktioner som følge af en nyindretning af særligt den fredede del af hotellet. Projekteringen og udførelsen er sket i et tæt samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen i omfang og princip i de valgte løsninger.
Det nye produktionskøkken har blandt andet også afstedført nye afløbsforhold, så der er projekteret og etableret nye ledninger i terræn.

Brandrådgivningen har blandt andet omfattet udarbejdelse af ny brandstrategi, brandplaner m.m. Denne rådgivning af udført i tæt samarbejde med kommune, beredskab, bygherre og arkitekt således at brandsikkerheden er i top for den for den fredede og bevaringsværdige bygning.

Ny indretning af restaurent i kælderplan

renovering, hotel, Oluf Jørgensen A/S, reference

Nænsom renovering med respekt for det oprindelige håndværk

Intet har været overladt til tilfældighederne i renoveringsprocessen. Alle valg er truffet med udgangspunkt i eksperters viden og undersøgelser af, hvordan hotellet så ud, da det blev opført i 1744 – det gælder både ude og inde.

Særligt palæets lofter har krævet både tid og håndværk at restaurere og genskabe, som de var oprindeligt. Loftsmalerierne er fra 1744, men gennem årene har man malet lofterne over med lak for at skjule dem – i stedet for at reparere på dem. Nu er alle lag taget af og det originale maleri fundet frem. Arbejdet er udført af lokale håndværkere i samarbejde med to italienske specialister, der blandt andet har arbejdet for Vatikanmuseet og Hotel Ritz i Paris.

Flot og indbydende indgangsparti byder hotellets gæster velkommen.

renovering, hotel, Oluf Jørgensen A/S, reference
Kontakt
Anlægsarbejde: Carsten Digemann Stig, Oluf Jørgensen

Giv dit næste byggeprojekt den bedste start

Las os stage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at føre din byggeversion ud i livet. Kontakt os for en uforpligtende samtale.

Contactperson – Retten i Roskilde – image