Rådgivende ingeniørfirma

Klostergården, Kolding

Etablering af stort boligkompleks med almene boliger centralt i Kolding.

Projektet omhandler 92 boliger af varierende størrelse til forskellige målgrupper.

Klostergården,-cover
Ydelser

 

Centralt i Kolding har vi været rådgivere på projektet Klostergården med 92 almene boliger med et samlet etageareal på 8.058 m2 plus 3.073 m2 P-kælder

Byggeriet er opført i totalentreprise for Boligselskabet Domea Lunderskov-Kolding.

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S.

Billeder: Dansk Boligbyg

Bygherre:

Domea Lunderskov-Kolding

Arkitekt:

TNT Arkitekter

Entrepriseform

Totalentreprise

Størrelse:

8.058 kvm.+ 3.073 p-kælder.

Udført:

2019-2022

Almene boliger med plads til alle.

I Klostergården findes der tolv forskellige boligtyper, som henvender sig til forskellige brugergrupper, herunder familier, studerende og pensionister. Størrelsesmæssigt fordeler boligerne sig på 2-værelses lejligheder på ca. 68m2, 3-værelses lejligheder på ca. 89m2 og 4-værelses lejligheder på ca. 105m2.

Nogle boliger er med altan, andre med en mindre fransk altan, men fælles for alle boliger er store vinduespartier, lyse egetræsparketgulve, hvide vægge og et lyst køkken/alrum. Der har desuden været stort fokus på at skabe boliger med et behageligt indeklima og fx har enkelte af taglejlighederne i fire af boligblokkene ovenlysvinduer.

I parkeringskælderen er der cykelparkering, ligesom der i gårdrummet opstilles cykelstativer. Fra Klostergade er der nedkørsel til bygningens P-kælder og der er elevator fra P-kælderen til gårdrummet. Fra svalegange rundt på indersiden af bygningen bliver der adgang til boligerne.

Klostergården,-Kolding,-text_image-2

Nybyggeri med en spændende arkitektur.

I udformningen af selve byggeriet er der lagt stor vægt på, at det arkitektonisk skulle passe ind i området og at der skulle skabes en visuel sammenhæng med de eksisterende ældre nabobygninger.

Det har medvirket til, at gavlhusene varierer i højde og udtryk, da de alle er med tre forskellige nuancer af røde mursten lagt i felter med forskudt murstensforbandt for at skabe et specielt design og spil i facaden. Dette varierende udtryk medvirker til at bygningerne passer ind i den eksisterende bygningsmasse.

Ind mod gården og i portåbningerne er facaderne opført med hvidlige betonelementer, som skaber lys til boligerne og ro til gårdrummet. I forhold til gårdrummet har fokus været på at skabe et lyst og grønt gårdrum med små stier, varierede terrænhøjder og beplantning, som indbyder til ophold og hygge.

Klostergården,-Kolding,-text_image

En byggeplads med stor fokus på logistik

Beliggenheden centralt i Kolding har medført ekstraordinære krav til logistikken på byggepladsen, da området er fuldt bebygget og naboerne ligger tæt på. Men også jernbanen, en busgade og en gågade i umiddelbar nærhed har medvirket til et stort behov for fokus på logistik og opfindsomme løsninger i byggeprocessen.

Den centrale beliggenhed i en gammel købstads by som Kolding og det faktum, at der tidligere har ligget et gammelt kloster på byggegrunden medvirkede også til, at der har været arkæologer på byggepladsen for at fritlægge historiske elementer på grunden og sikre, at der ikke blev ødelagt eller gik noget tabt i byggeprocessen.

Klostergården,-Kolding,-text_image-3
Kontakt
Anlægsarbejde: Carsten Digemann Stig, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus