Rådgivende ingeniørfirma

Panum Instituttet, Københavns Universitet

På Panum Instituttet har vi projekteret etableringen af nye klassificerede laboratorier i tre forskellige bygningsafsnit.

Laboratorier, reference, Oluf Jørgensen A/S
Introduktion

 

I det daværende Oluf Jørgensen A/S, nu OJ Rådgivende Ingeniører har vi projekteret etableringen af 1.260 m² nye klassificerede laboratorier i tre forskellige bygningsafsnit;16.5, 33.3 og 24.3 på Panum Instituttet i København.

16.5 blev miljøsaneret og totalrenoveret/ombygget for Biomedicinsk Institut til dyrepræparationsfaciliteter, som skal GMO godkendes til GMO 1 og GMO dyr, samt forberede til GMO 2.

33.3 er totalrenovering/ombygning af GMO laboratorier til Medicinsk Fysiologisk Institut til neurocluster forskning. De tre laboratorier er henholdsvis er henholdsvis til GMO-klasse dyr, GMOklasse 1 og ikke klassificeret.

24.3 blev ombygget for indflytning af CTN - Center for Translational Neuromedicine. Laboratorierne i afsnittet blev renoveret, ligesom der blev etableret nye dyrerum, GMO2 rum, adfærdsrum, sluse samt kemisluse.

Bygherre:

Københavns Universitet

Arkitekt

H+ arkitekter

Rådgivningsform

Underrådgivning

Størrelse:

1.260 m²

Udført:

2014-18

Renovering af laboratorier

For alle afsnit er der tale om etablering af dedikerede forskerlaboratorier og fælles core-faciliteter, som er udført i henhold til Københavns Universitet og Bygningsstyrelsens krav for laboratoriebyggeri.
Laboratorierne er totalopgraderet og nyt inventar opstillet, ligesom eksisterende installationer er udskiftet og dermed komplet ny installation af VVS, ren-gasser, ventilation, el- og CTS-installationer samt elevator og der er etableret rumtryksstyring, så der kan holdes nødvendigt over- og undertryk i de enkelte laboratorier.

Herudover er eksisterende blivende bygningsdele, klimaskærm, fjernvarme og ventilation energirenoveret og -optimeret. Arbejdet omfattede endvidere en indledende brugerproces med de fremtidige brugere, hvor alle rum blev gennemgået og programmeret i detaljer.

Kontakt
Brandrådgivning: Thomas-Hansen-Oluf-Joergensen-KBH

Skal vi hjælpe med dit næste projekt?

Få glæde af en erfaren samarbejdspartner, der yder professionel rådgivning hele vejen rundt om dit byggeprojekt.

Æbeløen,-Aarhus