Sandkaj 1.03 og 1.05

På Sandkajen i Københavns nye bydel – Nordhavnen – har vi projekteret 101 nye ejerboliger i to projekter ved siden af hinanden.

Byggerierne er placeret på hjørnet Kalkbrænderihavnsgade og Sandkaj, direkte ud til Nordhavnsbassinet og med udsigt til FN Byen.

Bebyggelserne, som opføres i seks etager plus kælder, rummer henholdsvis 37 og 64 boliger, der varierer fra to- til fire-værelses lejligheder og som alle har egen altan - stuelejlighederne har terrasse med have. For begge byggerier etableres fælles tagterrasser. Kældrene indeholder depoter, teknik- og affaldsrum, cykelparkering m.m. og udføres vandtæt på grund af bebyggelsens placering i havnen og kælderens placering under vandspejlet.

For det ene projekt er den arkitektoniske hovedidé inspireret af ”De fem Søstre” på Aarhus havn med en gentagelse af fem ens volumener som det primære greb. Generelt er der tale om ”grønne” byggerier med grønne tage og grønne facader.

Oluf Jørgensen A/S deltog i 2008 i den internationale idékonkurrence om udvikling af Nordhavnen, som dette byggeri er en del af. Projektet blev i idékonkurrencen tildelt en delt 1. plads.

RÅDGIVNINGSDISCIPLINER

​Projektering af anlægsarbejder

Projektering af konstruktioner

Projektering af vandtætte kælderkonst.

Projektering af VVS og Ventilation

Projektering af el-installationer

Fagtilsyn

​BYGHERRE

Private investorer


UDFØRT

​Januar 2013 - juli 2016

STØRRELSE

​3.900 + 7.550 m²

ARKITEKT

E+N Arkitektur A/S + Mangor & Nagel A/S