AArhus Friplejehjem

​I Tranbjerg har Oluf Jørgensen A/S projekteret etableringen og opførels­en af Aarhus Friplejehjem med 54 plejeboliger samt servicefaciliteter. Ple­jecenteret er opført i tre etager med delvis kælder.

Boligerne i den enkelte gruppe knytter sig til et samlet rumligt forløb af fælles opholdsrum, der understøtter det daglige liv på friplejehjemmet. De fælles opholdsrum er orienteret mod udsigten mod syd, mens gang­forløbet med de mindre opholdsoaser ligger omkring en beskyttet gård­have.

Et centralt placeret fælles trapperum og orangeri samler huset og herfra ledes man til de enkelte boliggrupper. Det er også her, at centerfaciliteterne er tilknyttet og bidrager med liv på etagerne. Huset aktiveres vertikalt såvel som horisontalt. Et større fælles aktivitetsrum er placeret i stueplan i forbindelse med hovedindgang og ankomst.

Byggeriet er opført i betonelementer med fladt tag og papdækning, fa­cade som skalmur samt let beklædning. Der er etableret decentralt ventilationsanlæg i hver bolig over badeværelsesloft, med styring for forceret drift.

Byggeriet er opført som lavenergiklasse 2015-byggeri.

RÅDGIVNINGSDISCIPLINER

​Projektering af anlægsarbejder

Projektering af konstruktioner

Projektering af VVS og ventilation

Projektering af el-installationer

Fagtilsyn​​

​BYGHERRE

Dansk Diakonhjem

Michael Grüttner

21 65 37 26


UDFØRT

2014-15


STØRRELSE

5.100 m²


ARKITEKT

​Pluskontoret A/S Arkitekter​​