Sankt Lukas Stiftelsen, Lindely

For Sankt Lukas Stiftelsen har vi projekteret 29 nye plejeboliger med tilhørende servicearealer, samt en ny gangbro opført i tilknytning til den eksisterende bevaringsværdige bygning “Lindely”.

De nye boliger opføres ved Lindelys østgavl. Gangbroen opføres ved Lin­delys vestgavl og forbinder det ”gamle” Lindely med den eksisterende bygning Diakonissehuset.

Tilbygningen består af en ekstra blok i fem etager indeholdende 29 boliger i niveau 0-3, med tilknyttet fysio- og ergoterapilokale i niveau -1. Teknikrum og depotrum placeres ligeledes i niveau -1.

Tilbygningen er udført i respekt til de eksisterende bygninger og er udført i udseende og stil som ikke træder særligt ud fra omgivelserne. Bygnin­gen opføres som betonelementbyggeri med klimaskærm i tegl. Der eta­bleres ”grønt tag”, så regnvand forsinkes.

Broforbindelsen forbinder stueplan fra Diakonissehusets sydgavl til 1. sal på Lindelys vestgavl. Gangbroens primære formål er at fungere som adgangsvej til spisesalen i Diakonissehuset for beboerne.

Broforbindelsen udføres som stålkonstruktion med store glaspartier hvor tag og sollameller er inddækket med gyldne plader, så den fremstår som en juvel.​

RÅDGIVNINGSDISCIPLINER

Projektering af Anlægsarbejder

Projektering af Konstruktioner

Projektering af VVS og Ventilation

Projektering af El-installationer

Fagtilsyn​​

​BYGHERRE

Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen

Edy Kjærsgaard

39 45 52 00


UDFØRT

2011-13


STØRRELSE

2.500 m²


ARKITEKT

​Mangor og Nagel A/S​​