Rådgivende ingeniørfirma

Store Kongensgade 100-106, Kbh. C.

Den tidligere Københavns Politi Station 2 i Store Kongensgade bliver nu udviklet og transformeret til 72 studieboliger, 13 lejligheder og dagligvarebutik. Vi er rådgivende ingeniører på hele projektet.

Renovering, boliger, Oluf Jørgensen A/S
Ydelser

Ingeniørfaglig rådgivning

 

Hos Oluf Jørgensen A/S - rådgivende ingeniører har vi været med til udviklingen og transformationen af to spændende naboejendomme med en fantastisk central beliggenhed og et godt potentiale for udvikling.

Samlet udgør projektet små 5.000 m² bestående af 72 studieboliger på 2.600 m², 13 lejligheder på 1.500 m² samt butik på 800 m².

Bygherre:

Gefion Group A/S

Arkitekt:

Over Byen Arkitekter

Rådgivningsform

Delt rådgivning

Størrelse:

5.000 m²

Udført:

2018-2020

Ombygning og etablering af ungdomsboliger

Store Kongensgade nr. 100 har en god størrelse og grundplan, som giver mulighed for at ombygge den til velfungerende ungdomsboliger med køkken, bad og opholdsrum. Ungdomsboligerne, der vender ind mod gården får tillige egen altan, der vender mod øst og syd.

I denne bygning fjernes tagkonstruktionen for etablering af ny etage med fladt tag, mens dæk over stueetagen nedrives for at give dagligvarebutikken ekstra loftshøjde. Herudover nedrives hovedskillevæggen som erstattes med ny stålkonstruktion. I gårdrummet, oven på eksisterende parkeringskælder, udvides stueetagen og 1. sal med bærende elementer af stål og lette facader. På taget af denne udvidelse etableres fælles tagterrasser til boligerne.

Ombygning til 72 ungdomsboliger.

Text-image-Store-Kongensgade-2

Etablering af lejligheder og butik

Nr. 106 er en 150 år gammel herskabsejendom med klassiske kvaliteter og en smuk facade. Med en tiltrængt opdatering kommer den nu op på moderne standard og indrettes til 13 lejligheder. I stueetagen indrettes desuden en 800 kvm. stor butik.

I hele bygningen fjernes flere af de eksisterende, bærende og stabiliserende vægge, som erstattes med nye stålrammer og murværksvægge. På tages etableres store tagterrasser.
Til boligerne og butikken etableres alle steder nye installationer for vand, afløb, varme og ventilation, herunder i nye teknikrum i kælder.

Renovering, boliger, Oluf Jørgensen A/S
Kontakt
Brandrådgivning: Thomas-Hansen-Oluf-Joergensen-KBH

Skal vi hjælpe med dit næste projekt?

Få glæde af en erfaren samarbejdspartner, der yder professionel rådgivning hele vejen rundt om dit byggeprojekt.

Contactperson – Retten i Roskilde – image