Rådgivende ingeniørfirma

Sambyggeriet på Lydmuren, Roskilde

Bygherrerådgivning til spændende nyt projekt i den nye kreative bydel Musicon.

bygherrerådgivning, roskilde, oluf Jørgensen

Bygherrerådgivning

 

Sambyggeriet på Lydmuren i Roskildes kreative bydel Musicon kommer fremover til at rumme faciliteter til Roskilde Festival, foreningen Råstof Roskilde, egnsteateret Aaben Dans og Roskilde Kommune og vi er i Oluf Jørgensen A/S med på projektet som bygherrerådgiver.

I rollen som bygherrerådgiver har vi blandt andet bidraget med rådgivning og koordinering mellem byggeriets tre interessenter, udarbejdet strategi for overdragelse til totalentreprise samt udarbejdelse af  byggeprogram. Særligt fokus på har været på afdækning af grænseflader for entreprenørens overtagelse af forurenet grund samt beskrivelse af sammenbygning og indarbejdelse af eksisterede inden- og udendørs.

Byggeriet indeholder administrationsarealer til Roskilde Festival, en hal til øvelokaler til Råstof Roskilde, supportfunktioner til Aaben Dans samt fællesareal til alle tre aktører. I alt opføres 3.500 m² nybyggeri, samt ombygning af dele af de eksisterende bygninger, der huser Aaben Dans.

Bygherre:

Roskilde Kommune

Underrådgivere

Cowi og Gade & Mortensen

Rådgivningsform

Bygherrerådgivning

Størrelse:

3.500 m²

Udført:

2018-2021

Rammerne for et unikt fællesskab

Intentionen med byggeriet er overordnet at opføre et kunstnerisk og eksperimenterende hus, der kan skabe rammerne om Roskilde Festival-gruppen, Råstof Roskilde og Aaben Dans’ virke. Visionen er at styrke samarbejde og fællesskab på tværs af de tre parter, samtidig med at der tages højde for hver af deres særegne identitet, aktiviteter og brugere.

Byggeriet i tre etager vil rumme kontorfaciliteter til Roskilde Festivals administration som smukt kombineres med Råstof Roskilde og Aaben Dans’ 18 øvelokaler og dansestudier og sammen skaber et spændende kreativt miljø.
Centralt i byggeriet etableres ”Festivalhallen” som kan bruges til forskellige formål til koncerter og teaterforestillinger for 180 personer men også som uformelle møder og receptioner og er samtidig byggeriets hovedindgang med henvendelsessted. Hallen har desuden indrettet café med køkkenfaciliteter med plads til 160 spisende personer.

 

Et udvidet samarbejde og fællesskab mellem de forskellige interessenter har fra begyndelsen været i fokus.

bygherrerådgivning, roskilde, oluf Jørgensen

Bæredygtighed i byggeriet

Der er i projektet stort fokus på bæredygtighed i en bred forstand, herunder også social bæredygtighed. Det er således et ønske, at der med projektet er givet plads til unge kreative kræfter. Herudover er viser en foreløbig screening af projektet, at det kan opnå DGNB Guld og opfylder flere af FN’s Verdensmål.

 

Bæredygtighed-i-byggeriet_grøn-skov
Kontakt
Brandrådgivning: Thomas-Hansen-Oluf-Joergensen-KBH

Skal vi hjælpe med dit næste projekt?

Få glæde af en erfaren samarbejdspartner, der yder professionel rådgivning hele vejen rundt om dit byggeprojekt.

Contactperson – Retten i Roskilde – image