Klostermarkskolen

Da Klostermarksskolen i Roskilde efter sommerferien 2014 slog dørene op var det med det lokale firma Oluf Jørgensen A/S som rådgivende ingeniører.

Klostermarksskolen blev i sin tid opført som en typisk ”1960’er dobbelt kamskole”, med en lang centralkorridor/vandrehal med faglokaler til den ene og klasselokaler til den anden side – kammens takker. I det nye projekt nedrives centralkorridoren og alle normalklassefløje samt personaleafsnit. I stedet opføres to nye kompakte to-etagers atriumhuse forbundet af en ny dobbelthøj vandrehal kaldet ”Torvet”. Atriumhusene rummer henholdsvis SFO/hjemområde for indskolingsafsnittet 0.-3.klassetrin og hjemområde for mellemtrinet 4.-6. klassetrin. Udskolingen placeres i det selvstændigt beliggende Kildehuset, som desuden rummer skolens indendørs idrætsfaciliteter, men eleverne herfra vil dagligt komme i hovedbygningen, hvor de opgraderede faglokaler ligger.

Som i alle Oluf Jørgensen A/S’ øvrige projekter, er bæredygtige og energieffektive løsninger vigtige parametre i projektet. Tilbygningerne på Klostermarksskolen er opført som lavenergibyggeri, som opfylder kravene i det Bygningsreglement 2015, i det bygningerne udføres højisolerede og med energibesparende installationer. Herudover er de ombyggede bygninger energioptimeret til lavenergibyggeri, med undtagelse af terrændækskonstruktionerne.

De nye hovedbygninger med fællesbygningen – ”Torvet” – binder smukt skolen sammen og byder elever, forældre og personale velkommen til en ”nutidens og fremtidens skole” i åbne og lyse lokaler, hvor fællesfaciliteterne er i centrum.

Nedrivningen, renoveringen og nyopførelsen udføres etapevis, mens skolen forsat er i drift.

RÅDGIVNINGSDISCIPLINER

​Projektering af Anlægsarbejder

Projektering af Konstruktioner

Projektering af VVS og Ventilation

Projektering af El-installationer

Fagtilsyn

​​

​BYGHERRE

Roskilde Kommune

Stig Hansen

46 31 30 00


OPFØRT

2012-14


STØRRELSE

5.650 m²


ARKITEKT

JJW Arkitekter A/S​​