SOSU skolen i Holbæk

​SOSU skolen i Holbæk søger gennem bygningens arkitektur at skabe et godt indlæringsmiljø, som fokuserer på fleksible rum med stor vægt på åbenhed/synlighed og fælles ejerskab til faciliteterne.

For at optimere bygningen i forhold til det samlede areal og for at opnå et dynamisk miljø, er der opført atriumhus med en samlende overdækket kerne i midten af to bygningsvoluminer. Det lyse atriumrum bliver husets levende midtpunkt med kantine, pladser til gruppearbejde, fællesskab og mødelokaler i to enklaver af glas­bokse. De to bygningsvoluminer, der omkredser atriumrummet indeholder husets vitale funktioner som undervisningslokaler og administration.

På 1. salen danner gangbroer på tværs af atriumrummet forbindelse mel­lem de to bygningsvoluminer. Husets udvendige arkitektoniske udtryk er let og lyst med karnapper og en vinduessætning, der skaber spil i facaden.

Byggeriet er opført efter gældende energikrav og med et øget fokus på in­deklimaet. Ventilationsanlæg er projekteret bedre end kravet for at sikre en konstant fornemmelse af frisk luft og godt indeklima. Indtag føres i rør i terræn for køling af udeluft om sommeren og opvarmning om vinteren. 

RÅDGIVNINGSDISCIPLINER

​Projektering af anlægsarbejder

Projektering af konstruktioner

Projektering af VVS-installationer

Projektering af El-installationer

Fagtilsyn

​​

​BYGHERRE

M. Goldschmidt Kollegierne ApS

Ulrik Bebe

88 32 94 03


UDFØRT

2012-13

STØRRELSE

3.400 m²


ARKITEKT

​Mangor & Nagel A/S​​