Rådgivende ingeniørfirma

Viby kulturhus og bibliotek

Bygherrerådgivning ifm. opførelsen af nyt kulturhus og bibliotek i midten af Viby.

Viby kulturhus og bibliotek bygherrerådgivning reference Oluf Jørgensen A/S

 

Efter ønske fra Roskilde Kommune opføres et nyt bibliotek og kulturhus i midten af Viby. Byggeriet skal fungere som bibliotek, lokalhistorisk arkiv og borgerservice, såvel som kulturhus og mødested for borgerne i Viby og lokalsamfundet. Oluf Jørgensen A/S er bygherrerådgiver på projektet og har blandt andet udarbejdet byggeprogrammet.

Byggeriet kommer til at rumme en bred vifte af kulturelle tilbud, aktiviteter og arrangementer og bliver et kulturelt kraftcenter, der formidler og understøtter udfoldelsen af musik, litteratur, viden, kreativitet og lokalhistorie. I tilknytning til huset skabes et nyt bytorv, som kan være ramme om byfester, loppemarkeder, koncerter og lignende arrangementer. Bytorvet og det nye hus, vil med sin centrale placering i Søndergade, komme til at bidrage til udviklingen af en attraktiv bymidte i Viby.

Bygherre:

Roskilde Kommune

Samarbejdspartnere i BHR

Cowi og Gade & Mortensen

Rådgivningsform

Bygherrerådgivning

Størrelse:

1.400 m²

Udført:

2018-2021

DGNB-certificering

Bygningen bæredygtighedscertificeres efter DGNB-ordningen og opføres i to etager. Stueplan rummer blandt andet multisal med scene til koncerter, teater, babyrytmik og yoga og med plads til 140 personer, café med produktionskøkken, værksteder som blandt andet medielab og kreativt værksted med tilhørende udstillingsområde samt kommunalt borgerservice med møde- og administrationsfaciliteter. 1. sal bliver skøn- og faglitterært bibliotek, musikbibliotek, børnebibliotek samt lokalhistorisk arkiv.

Viby kulturhus og bibliotek bygherrerådgivning reference Oluf Jørgensen A/S
Kontakt
Brandrådgivning: Thomas-Hansen-Oluf-Joergensen-KBH

Skal vi hjælpe med dit næste projekt?

Få glæde af en erfaren samarbejdspartner, der yder professionel rådgivning hele vejen rundt om dit byggeprojekt.

Contactperson – Retten i Roskilde – image