OJAS Nyhed

OJ Rådgivende Ingeniører bliver en del af Sweco

OJ Rådgivende Ingeniører og OJ Brandrådgivning kan i dag offentliggøre, at vi går sammen med Sweco Danmark A/S. Sammen bliver vi markedsleder inden for byggeri med en styrket landsdækkende tilstedeværelse.

Forside / Nyheder / OJ Rådgivende Ingeniører bliver en del af Sweco

OJ Rådgivende Ingeniører bliver en del af Sweco

OJ Rådgivende Ingeniører og OJ Brandrådgivning kan i dag offentliggøre, at vi går sammen med Sweco Danmark A/S. Sammen bliver vi markedsleder inden for byggeri med en styrket landsdækkende tilstedeværelse.

Kompleksiteten i både nutidens og fremtidens udvikling af bygninger, byer og samfund stiller stadig større krav til branchens rådgivere om såvel bredde som specialisering i vores organisation. De krav imødekommer vi bedst ved nu at forene vores kompetencer og gå sammen med Sweco Danmark.

Sammen bliver vi 855 specialister inden for byggeri på tværs af hele landet med byggeri-kompetencer i Aalborg, Aarhus, Viborg, Vejle, Billund, Horsens, Esbjerg, Kolding, Silkeborg, Herning, Sønderborg, Odense, Roskilde og København.

Derved øger vi markant forudsætningerne for at spille en central rolle som rådgiver på alle typer af offentlige og private byggeprojekter fra de små opgaver til de største og mest komplekse projekter.

“I Sweco har vi fundet en stærk partner, der har samme tilgang som os selv, når det handler om at se værdien i at være til stede lokalt i de samme nærmiljøer som vores kunder. Vi har siden vores begyndelse i 1946 opbygget en toneangivende rådgivningsvirksomhed i øjenhøjde, som vi nu bygger ovenpå sammen med Sweco,” siger Brian Thyregaard Andreasen, partner og adm. direktør i OJ Rådgivende Ingeniører.

Flere muligheder sammen

Sweco er anerkendt som en af Danmarks førende arkitekt- og ingeniørrådgivere, der dyrker det tværgående samarbejde og den dybe faglige specialisering.

Virksomheden tæller 1.500 medarbejdere, der dækker en bred portefølje af ydelser med udgangspunkt i en decentral model, der sikrer beslutningsmandat og lokalt ansvar tæt projekterne.

“Vi kender Sweco indgående og samarbejder allerede på flere strategiske partnerskaber. Vi er i partnerkredsen glade og stolte over, at vi nu forener vores kompetencer og får de nødvendige muskler, der gør os i stand til at tilbyde endnu flere muligheder til både vores medarbejdere og kunder bl.a. via koblinger til andre kompetenceområder i Sweco,” Kenneth Thonsgaard, partner og forretningschef i OJ Rådgivende Ingeniører.

Om baggrunden for opkøbet siger Sweco Danmarks CEO, Dariush Rezai:

“OJ Rådgivende Ingeniører er garant for kompetence og høj faglighed med en udpræget lokal forankring og stærke relationer til deres kunder. Sammen komplementerer vi hinanden utroligt godt både forretningsmæssigt, kulturelt og geografisk med et fælles ønske om at gøre to gode rådgivere til en endnu bedre samlet rådgiver med stor lokal nærhed til kunderne og projekterne. Jeg glæder mig til at kunne byde 325 nye kollegaer fra OJ Rådgivende Ingeniører og OJ Brandrådgivning velkommen i Sweco.”

“Det har været vigtigt for os, at begge parter tror på de langsigtede perspektiver af denne sammenlægning. Jeg er derfor glad for, at alle partnere fortsætter i ledende roller for at videreudvikle vores fælles forretning.”

Købet forventes endeligt gennemført i løbet af 4. kvartal 2023, når myndighedsgodkendelserne foreligger. Indtil handlen er gennemført, fortsætter OJ Rådgivende Ingeniører og OJ Brandrådgivning som hidtil.

Om Sweco Danmark A/S

  • Sweco Danmark A/S er en del af Sweco – Europas førende arkitekt- og ingeniørvirksomhed med 21.000 medarbejdere i 13 lande og med projekter i mere end 70 lande verden over
  • Sweco Danmark har 1.500 medarbejdere fordelt på kontorer i Aalborg, Viborg, Herning, Silkeborg, Aarhus, Kolding, Sønderborg, Esbjerg, Odense, Holeby, Slagelse, Birkerød og København
  • I Sweco Danmark arbejder 530 specialister inden for byggeri
  • Sweco Danmark rådgiver om alle arkitekt- og ingeniøropgaver og leverer ofte projekterne som integreret rådgivning
  • CEO i Sweco Danmark er Dariush Rezai og CFO er Jeppe Allert Madsen. De to udgør direktionen i Sweco Danmark
  • Sweco Danmarks omsætning var i 2022 1,5 mia. kr. med en overskudsgrad på 11,9%

Om opkøbet

  • Samlet vil Sweco inkl. 325 medarbejderne fra OJ Rådgivende Ingeniører og OJ Brandrådgivning have 855 specialister inden for byggeri
  • De 325 medarbejdere bliver en integreret del af Sweco. Der etableres i denne forbindelse nye divisioner: Byggeri Vest under ledelse af Kenneth Thonsgaard og Byggeri Øst under ledelse af Lars Bork Hansen. I den forbindelse indtræder Kenneth Thonsgaard i Swecos Landeledelse
  • Samlet bliver Sweco én af markedets ledende og stærkeste rådgivere inden for byggeri i Danmark