Rådgivende ingeniørfirma

Jægersborghave Plejecenter

Udvidelse med 72 nye almene plejeboliger og tilhørende servicearealer til eksisterende plejecenter i Gentofte.

Plejecenter, plejeboliger, reference, Jægersborghave, Oluf Jørgensen

 

Opførelse af 72 nye almene plejeboliger og tilhørende servicearealer. Det nye byggeri er en udvidelse af det eksisterende Jægersborghave Plejecenter i Gentofte som med dette projekt fordobles. Der er tale om en udvidelse, hvor målet er at hive erfaringerne fra de eksisterende boliger med over i de nye for at skabe de bedste rammer for en værdig og hjemlig tilværelse for kommunens ældre.

De 72 plejeboliger er fordelt i tre afdelinger af 24 boliger med tilhørende fællesfaciliteter og faciliteter til personale. De fælles servicefaciliteter består blandt andet af arealer til frisør og fodterapeut, lederkontor, orangeri/samlingsrum samt personaleomklædning og depoter i kælder, som benyttes på tværs af hele Jægerborgshave.

Byggegrunden indeholder  fundamenterne af en fredet slotsruin med tilhørende underjordiske kanaler, hvilket gør omgivelserne historiske.

 

Bygherre:

Gentofte Kommune

Samarbejdspartnere

Dansk Boligbyg A/S, ERIK arkitekter A/S og LYTT Architecture A/S

Rådgivningsform

Delt rådgivning

Størrelse:

6.500m²

Udført:

2019-21

Store krav til indeklima, energiforbrug og ventilation

Orangeriet, som via gangbro og adgang i kælderniveau forbinder det eksisterende byggeri med det nye, fungerer som et samlingssted med stort ophold i stueplan ud mod gårdrummet og det historiske grønne pladsområde.
Det var en udfordrende og iterativ proces at få bygherres ønsker og visioner til at møde de fysiske begrænsninger i form af naturens love. Når man bygger et hus, hvor klimaskærmen hovedsageligt består af glas, som ønskes opvarmet og benyttet af op til 60 siddende personer ved acceptabelt indeklima, er der en lang række parametre, som blandt andet temperatur, træk, akustik og energiforbrug, der skal tages højde for.
Løbende indeklimasimuleringer viste tidligt i processen, at overtemperatur i orangeriet var en af de største udfordringer og simuleringerne viste, at orangeriet mest af alt ville minde om et drivrus. I tæt dialog med bygherre og samarbejdspartnere blev der enighed om orangeriets tekniske løsninger samt acceptable udfaldskrav. Der er blandt andet gjort brug af ruder med særligt gode tekniske værdier, udvendigt monteret mekanisk solafskærmning samt en hybrid ventilationsløsning, hvor det mekaniske ventilationsanlæg kombineres med åbninger i vinduesfacaden for at undgå overtemperaturer på varme dage.

Plejecenter, plejeboliger, reference, Jægersborghave, Oluf Jørgensen
Kontakt
Brandrådgivning: Thomas-Hansen-Oluf-Joergensen-KBH

Skal vi hjælpe med dit næste projekt?

Få glæde af en erfaren samarbejdspartner, der yder professionel rådgivning hele vejen rundt om dit byggeprojekt.

Boulevarden,-Vejle,-550×700