Plejecenter ved Snorrebakken

Udgangspunktet for udformningen af det nye plejecenter Snorrebakken har været at fokusere på beboernes behov,skabe hjemlige og trygge rammer for dem, samtidig med at optimere forholdene for plejeperson­alet og skabe grundlaget for en god arbejdsplads.

Derudover er det vigtigt, at man også som besøgende får en spændende oplevelse i arkitektonisk flot, funktionelt og energibesparende hus, hvor det er synligt, at familie og venner bor godt.

Plejecenteret Snorrebakken indeholder 60 almene plejeboliger i fire selvstændige fløje med opholdsarealer, produktionskøkken m.m. De fire fløje sammenbygges i en toetages fællesbygning med faciliteter for tand-, fod- og hårpleje, vaskeri, festlokale med tilhørende køkken, bad og omklædning, administration m.v.

Hele bebyggelsen placeres på et sammenhængende plateau, som i det eksisterende lettere faldende landskab vil for­stærke og understrege bebyggelsens placering. Herved opnår man også en række funktionelle fordele, med at kunne kæde bebyggelsen sammen uden uhensigtsmæssige terrænspring inde og ude.

Plejecenteret opføres som et Lavenergi Klasse 1-byggeri, som blandt andet opnås ved etablering af solfangere for varmtvandsproduktion og solceller for produktion af strøm. Herudover placeres ingen installationer uden for klimaskærmen og føringsvejene er gjort korte for at minimere installationernes varmeafgivelse.​

RÅDGIVNINGSDISCIPLINER

​Projektering af Anlægsarbejder

Projektering af Konstruktioner

Projektering af VVS og Ventilation

Projektering af El-installationer

Fagtilsyn

​BYGHERRE

Bornholms Regionskommune

Knud Erik Thomsen

56 92 12 81


UDFØRT

2010-12


STØRRELSE

4.808 m²


ARKITEKT

Mangor og Nagel A/S​​