Rådgivende ingeniørfirma

Nic. Christiansen Gruppen

Spændende stor opgave med nyt kontordomicil, hvor der implementeres diverse tiltag med fokus på bæredygtighed i byggeriet. Domicilet indeholder kontor- og uddannelsesfaciliteter, atrium og showroom til Nic. Christiansen Gruppen.
Projektering af alle ingeniørydelser, herunder også brandrådgivning.

NIC-Bilhus-Coverwidget
Introduktion

 

Vi er projekterende ingeniører på opgaven med nyt domicil med bl.a. kontor- og uddannelsesfaciliteter, atrium og showroom til bilimportøren Nic. Christiansen Gruppen i Kolding.  Virksomheden har haft hovedsæde i Kolding siden 1976 og importerer i dag bilmærkerne Hyundai, Honda, Land Rover og Jaguar og driver desuden bilkæderne Bayern AutoGroup, Terminalen og British MotorGroup samt leasing- og finansieringsselskabet NCG Finans.

Opgaven lyder på 9.550 kvm fordelt på fem etager og p-kælder og byggeriet skal DGNB-certificeres til minimum Guld.

Totalentreprenør på opgaven er Kjæhr & Trillingsgaard.

Brandrådgivning udføres i samarbejde med vores datterselskab OJ Brandrådgivning A/S.

Visualiseringer: RUM Arkitekter.

Bygherre:

Nic. Christiansen Gruppen

Arkitekt:

RUM Arkitekter

Entrepriseform:

Totalentreprise

Størrelse:

9.550 m²

Udført:

2022-24

Et hovedsæde med fokus på samarbejde og fleksible åbne rammer

Planen er at bygge et topmoderne og fremtidssikret domicil til virksomhedens godt 200 medarbejdere. Et nyt domicil med varierede kontorarbejdspladser, moderne møderum, et akademi til undervisning af mekanikere og forhandlere samt et stort showroom til udstilling af biler og ny teknologi.

Grundtanken bag projektet er et fælles stort ønske om at bevare og synliggøre den helt særlige DNA og det fællesskab, der præger den familieejede virksomhed – og samtidigt få topmoderne faciliteter og bæredygtige rammer, der matcher den positive udvikling, som virksomheden har været igennem. Hele indretningen er således præget af, at det skal være muligt at samarbejde på tværs af organisationen. Det ses bl.a. i hjertet af bygningen, hvor det store åbne atrium er placeret for at skabe nærhed mellem afdelingerne og medarbejderne.

Den store amfi-siddetrappe, som forbinder etagerne, skal desuden fungere som samlingspunkt for både medarbejdere og kunder. I stueetagen er der udover reception og et flot showroom, auditorium, undervisningsfaciliteter, mødelokaler og tv-studie.

NCG_interioer-text-image-1

Bæredygtige tiltag i byggeriet og DGNB-certificering

Det er planen, at vores bæredygtighedskonsulenter skal arbejde mod minimum en DGNB-Guld certificering af projektet.

Ud fra en bæredygtighedstanke og et ønske om, at reducere den nye bygnings CO2-af¬tryk genanvendes fx knust beton fra det gamle hus til et smukt støbt terrazzogulv i hele stueetagen.
Den bæredygtige profil af byggeriet er også helt i tråd med Nic. Christiansen Gruppens ambition om, at bane vejen for fremtidens bæredygtige transport og mobilitet. Et af virksomhedens store salgsområder er elbiler og en stor del af medarbejderne kører også allerede i elbiler. Denne andel forventes at stige og der etableres derfor 100 ladestandere på de nye parkeringsarealer.

NCG_interioer-text-image-2
Kontakt
Brandrådgivning: Thomas-Hansen-Oluf-Joergensen-KBH

Giv dit næste byggeprojekt den bedste start

Las os stage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at føre din byggeversion ud i livet. Kontakt os for en uforpligtende samtale.

Contactperson – Retten i Roskilde – image