Rådgivende ingeniørfirma

Baronessens Kvarter 1-3, Fredericia.

Opførsel af stort industriprojekt på 60.000 m2, som en del af Taulov Dry Port, ét af Danmarks største transport- og lagercentre.

Cover, OJ Rådgivende Ingeniører, Industri, Baronessens Kvarter
Ydelser

 

Vi er med på opgaven om opførsel af det gigantiske lager- og logistikbyggeri på Baronessens Kvarter 1-3 i Fredericia. Projektet er en del af Taulov Dry Port, som er placeret med en logistisk god beliggenhed i Fredericia Kommune med nem adgang til motorvejsnettet og andre trafikale knudepunkter.

Byggeriet forventes at stå færdigt ultimo maj 2023 og udføres i totalentreprise med totalentreprenør Nordstern.

Bygherre:

ADP A/S

Arkitekt:

CASA A/S

Rådgivningsform

Delt rådgivning

Størrelse:

60.000 m²

Udført:

2022-2023

Stort lager- og logistikbyggeri

Lager- og logistikbyggeriet er 600 meter langt, 100 meter bredt og 15 meter højt (indvendig frihøjde på 12,5 meter), antager ikke mindre end 60.000 m2. Det udføres som én stor lagerbygning, som igen inddeles i 12 mindre lagerhaller à 5000 m2 med hver 9 porte og tilhørende kontorfaciliteter på ca. 250 m2. Der er dermed optimale logistikfaciliteter i hver enkelt lagerhal. For øget funktionalitet for brugeren installeres desuden 115 hejseporte.

Den 600 m. lange bygning har på den ene side en 620 meter lang svalegang konstrueret i stål.

Brandrådgivning og certificeringer

På taget af bygningen skal der installeres 45.000 m2 solceller, svarende til næsten syv fodboldbaner, som kan bidrage med strøm til 1300 parcelhuse og der er generelt taget flere hensyn til fremtidige bæredygtige løsninger.

I OJ Rådgivende Ingeniører bidrager vi med alle ingeniørydelser og desuden arbejder vores certificerede statikere med KK3-certificeringerne af byggerierne mens vores kollegaer fra OJ Brandrådgivning A/S arbejder med de brandtekniske forhold og BKK3-certificeringerne. Grundet projektets størrelse stilles der store krav til koordinering, planlægning og samarbejde på tværs mellem alle involverede parter og det er en meget udfordrende og spændende opgave for vores kollegaer at tage del i.

På billederne nedenfor i galleriet ses det, hvordan det enorme byggeri langsomt tager form.

OJ Rådgivende Ingeniører, Industri, Baronessens Kvarter
Kontakt
Anlægsarbejde: Carsten Digemann Stig, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus