Rådgivende ingeniørfirma

Ny hybridbane i Herning.

Etablering af ny opvarmet hybridbane, der er den første af sin art i Danmark.

Cover,-Hybridbane,-Herning,-web
Ydelser

Rådgivningsydelser

 

Som ingeniør har vi været med opgaven med at skabe en ny opvarmet hybridbane til fodboldlandsholdene i Herning. Banen, der er den første af sin art i Danmark, er en syet udgave, der er valgt i stedet for en ”tæppe-løsning”, der er mere velkendt i Danmark. Løsningen er valgt for at kunne opfylde landsholdenes krav til en vintertræningsbane, såvel at kunne bruges om vinteren, og derfor er opvarmet, som at kunne lede vand væk fra banen, hvortil denne type baneopbygning klart er at foretrække.

Banen blev indviet i november 2021 af de danske seniorlandshold og der var åbent hus for alle med interesse i at se banen.

Bygherre:

Herning Kommune

Rådgivningsform

Totalrådgivning

Størrelse:

10.000 kvm.

Udført:

2018-2019

Anlægsarbejde

Den nye bane har et opvarmningsareal på i alt 10.000 m², som drænes på traditionel vis og tilsluttes eksisterende offentligt regnvandssystem.
Normalt er tæppet vævet sammen i 5 cm dybde, og det gør, at vandet ikke altid bliver transporteret væk. Plastfibrene er syet ned i 18 cm dybde og der er 5% fibre i alt svarende til 27.500.000 isyninger eller 36.000 km plastfibre.

Vedligeholdelsen er den samme som almindelig græsbane. Man kan prikke den, vertikalskære og slå den som en almindelig græsbane.

Arbejdet-med-hybridbane,-Herning,-text-image

Syning af græstæppe

Det tog de to 10 tons tunge ”symaskiner” af den helt store slags fem døgn at komme igennem de 10.000 m² græsareal.

Isyningen foregår ved en klippehøjde på 20 mm. Efter isyningen rettes fibrene af ved endnu en gang at klippe med singleklipper i 20 mm. Efter udførslen fik det rigtigt græs’ rødder ro til at vokse til rundt om plastfibrene, så overfladen bliver stabil og stærk.

 

 

Én af de 10 tons tunge symaskiner, som blev brugt til at sy den nye bane.

Symaskine,-Hybridbane,-Herning,-text-image
Kontakt
Anlægsarbejde: Carsten Digemann Stig, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus