Rådgivende ingeniørfirma

Artium, Brande.

For Ikast-Brande Kommune har vi projekteret en ny, fremtidssikret folkeskole og bidraget med alle ingeniørydelser, herunder også brandrådgivning og statiske beregninger.

Artium,-Brande,-OJ-Rådgivende-Ingeniører, Synergien, brandrådgivning, statiske beregninger, projektering
Ydelser

 

I Brande har Ikast-Brande Kommune, med det nye byggeri Artiun, valgt at samle flere funktioner under ét og samme tag. Her er tænkt flere forskellige brugere og funktioner ind i samme byggeri og du finder bl.a. en

- Flersporet folkeskole

- Tandpleje

- Et kulturhus

- Musikskole

- Administrationsbygning

- Folkebibliotek

 

Bygherre:

Ikast-Brande Kommune

Arkitekt:

GPP Arkitekter og Nerd Architects

Entrepriseform

Totalentreprise

Størrelse:

10.200 m²

Udført:

2019-2021

Undervisningstilbud, kultur- og oplevelsessted i ét

På de 10.300 kvm. er der skabt en skole, som et dynamisk centrum for læring og dannelse og medskaber af elevernes trivsel, læring og dannelse. Skolen rummer plads til godt 650 elever og 65 medarbejdere samt faglokaler, fællessarealer, SFO og en afdeling for børn og unge med særlige behov.

Det multifunktionelle byggeri skal sekundært ses som et kultur- og oplevelsessted for Brande, hvor borgerne i fremtiden også vil få adgang til Fællesbiblioteket, Musikskolen og Borgerservice. Desuden samarbejder skolen med lokale interessenter – både foreninger, institutioner, erhvervsliv og frivillige.

Skolens nærmeste nabo er Brande Hallerne og dette nye "makkerskab”, tilbyder tilsammen en række tilbud og aktiviteter til gavn for både skolens brugere, men også lokalsamfundet.

Artium,-Brande,-OJ-Rådgivende-Ingeniører, Synergien, brandrådgivning, statiske beregninger, projektering

Hjerterum, multisal og aktivitetsrum

Hjerterummet

Centralt i bygningen samles skolens læringslandskab om hele skolens fællesområde: hjerterummet. Herfra er der god forbindelse til alle skolens afdelinger, og de tre etager er rumligt forbundet af flere dobbelt- og trippelhøje rum. Sammen med den store gårdhave skaber det et lyst og rummeligt fællesareal med inspirerende visuelle sammenhæng på kryds og tværs i bygningen.

 

Multisal og aktivitetsrum

Den dobbelthøje multisal og aktivitetsrummet er placeret i direkte forlængelse af hjerterummet, og kan ved hjælp af mobilvægge integreres i fællesområdet. En stor del af læringslandskabet er fællesbiblioteket. Biblioteket står i visuel  forbindelse med skolen, men har hovedindgange fra både syd/vest og nord/øst, samt forbindelse til Brande Hallerne.

Artium,-Brande,-OJ-Rådgivende-Ingeniører, Synergien, brandrådgivning, statiske beregninger, projektering

Bygningsstuktur, aktive uderum og FN´s Verdensmål

Kompakt bygningsstruktur

Med udgangspunkt i grundens placering syd for Brande Hallerne, er Atrium disponeret som en kompakt tre etagers bygningsstruktur, der naturligt tilpasser sig hallerne og lægger sig som en levende bebyggelse, der åbner sig op mod området.

 

FN’s Verdensmål

Projektet forholder sig FN’s 17 Verdensmål om en bæredygtig udvikling og leverer på de fleste. Det gælder blandt andet sundhed og trivsel, bæredygtig energi og kvalitetsuddannelser. Byggeriet er et betonhus, hvor stueplan er beklædt med teglsten – 1. og 2. sal er beklædt med Termowood, hvilket begrænser CO2 aftrykket.

Aktive uderum

Det er projektets intention at bevare og styrke de grønne frirum som omgrænser skolen og skabe rum og rammer, der lever over hele dagen og året. Udearealerne fremstår som et patchwork af aktivitetszoner således at bygning og park  indgår i et harmonisk fællesskab.

Artium,-Brande,-OJ-Rådgivende-Ingeniører, Synergien, brandrådgivning, statiske beregninger, projektering

Grønne tiltag og et godt indeklima

Det grønne trækkes med helt ind til bygningens hjerterum, som en stor begrønnet gårdhave der via åbne glaspartier får naturen ind som en integreret del af bygningen. På 2. sal afsluttes bygningen med tre store taghaver, der sikrer adgang til udearealerne for de største elever. Grønne tage og taghaver opsamler regnvand.
Sundt indeklima bliver skabt med lyse lokaler med luft og god akustik, mens energiforbruget bliver dækket af fjernvarme og solceller.

Artium,-Brande,-OJ-Rådgivende-Ingeniører, Synergien, brandrådgivning, statiske beregninger, projektering
Kontakt
Brandrådgivning: Thomas-Hansen-Oluf-Joergensen-KBH

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus