Rådgivende ingeniørfirma

Aveny-T og Væksthuset

Renovering af og tilbygning til det historiske Aveny-T teater på Frederiksberg.
Ingeniørfaglig rådgivning, projektering og statiske beregninger til byggeriet som indgår i en kompleks bymæssig og kulturhistorisk kontekst.

Aveny T, statiske beregninger, ingeniørfaglig rådgivning, OJ Rådgivende Ingeniører
Ydelser

 

Projektet omfatter en restaurering af og tilbygning til det historiske Aveny-T fra 1855 ud fra et ønske om at fremtidssikre teatrets rammer og tiltrække det unge og internationale
publikum. Intentionen er, at det Ny Aveny-T bliver et sted, der tiltrækker en bred målgruppe, særligt de unge, fordi der altid sker noget – et naturligt samlingssted i byen.

Projektet er underlagt den restriktive lokalplan for området omkring blandt andet Frederiksberg Allé og finansieres med støtte fra A.P Møller Fonden.

Bygherre:

Frederiksberg Kommune og Aveny-T Fonden

Arkitekt:

Kjaer & Richter og Tranbjerg Arkitekter

Rådgivningsform

Underrådgivning

Størrelse:

564 m²

Udført:

2020-2022

Renovering og ny tilbygning

Vi har her ydet ingeniørfaglig rådgivning i forbindende med renovering af et byggeri, som indgår i en kompleks bymæssig og kulturhistorisk kontekst, et byggeri hvor en ny multifunktionel tilbygning, kaldet "Væksthuset", desuden skal fungere med en eksisterende bygning og et byggeri, hvor dets arkitektoniske udformning og multifunktionelle funktionskrav stillede specielle og specifikke krav til vores ingeniørmæssige kompetencer. Derudover var der behov for ekstra fokus på de tekniske installationer, for at sikre sammenhæng inden for brandområdet, indeklima, sceneudstyr, køkkenfaciliteter og kommunens styrings- og afrapporteringsforhold.

En simple svævende scenebro udgør hovedgrebet i tilbygningen. Den svævende scenebro bygges op af et stort gitterspær, der bæres af rummets tunge kerner indeholdende de mere lukkede funktioner. Dette skaber en stor svævende ramme uden søjler eller bindinger. Scenebroen er en bærende medspiller til Væksthusets optimerede fleksibilitet. Muligheden for ophæng af bl.a. lærreder, kulisser og dekorationer, kan tilbyde byens borgere et rum, der kan bruges til stort set alle typer arrangementer

Aveny T, statiske beregninger, ingeniørfaglig rådgivning, OJ Rådgivende Ingeniører

Balkon af stålkonstruktioner

I overgangen mellem den eksisterende bygning og Væksthuset, møder brugerne trappen til Vækstlagsbalkonen. Balkonen er en del af gitterspærenes enkle stålkonstruktion hvor balkonen svæver i rammen, så kontakten til nederste plan ikke brydes. Balkonen fungerer i hverdagen som en del af café- og arbejdsområdet. Væksthusets balkon har via en ny åbning ind til den gamle scenes tilskuerbalkon, en direkte forbindelse til teatersalen øverste niveau. Denne nye forbindelse giver huset en øget fleksibilitet og brugbarhed, og gør Væksthuset til en forbedring af de eksisterende forhold.

Aveny T, statiske beregninger, ingeniørfaglig rådgivning, OJ Rådgivende Ingeniører
Kontakt
Brandrådgivning: Thomas-Hansen-Oluf-Joergensen-KBH

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus