Rådgivende ingeniørfirma

Lanternen, Maritimt Center, Esbjerg

Spændende nyt projekt i Esbjerg, hvor vi er med i totalrådgiverteamet.

Maritimt-Center_coverwidget

Lanternen, Esbjerg
Maritimt Center

 

Sammen med arkitekterne WERK og Snøhetta har Oluf Jørgensen A/S vundet totalrådgivningen på Esbjergs nye maritime Center, ”Lanternen”.

Bygningen kombinerer et smukt ydre med høj funktionalitet og som et fyrtårn skal det Maritime Center ligge yderst mod havet og helt bogstaveligt lyse op. Lanternen bliver et nyt karaktergivende vartegn og samlingspunkt for Esbjerg Havn og skal rumme mange forskellige maritime aktiviteter, fra sport, kultur, værksteder til læring og socialt samvær.

Bygherre:

Esbjerg Kommune og Lokale & Anlægsfonden

Arkitekt:

WEK og Snøhetta Oslo A/S

Rådgivningsform

Underrådgivning

Størrelse:

2.600 m²

Udført:

2019-2022

Rammerne for et unikt fællesskab

Lanternen samler Esbjerg Havns maritime foreninger i et hus uden bagsider og skaber et nyt, unikt fællesskab. Her er der plads til den rutinerede dykker, den utrættelige roer og skoleklassen, der skal fange  krabber, men også til den tilfældigt forbipasserende, der får et blik ind i en fantastisk verden af himmel og hav.

Lanternen består blandt andet af to centrale arealer, der skaber aktivitet og samhørighed. Hallen, bygningens nederste etage, danner ramme om foreningernes fælles praktiske faciliteter med plads til udstyr,  værktøj og grej. Her er der direkte kontakt til vandet, plads til at spule både og mødes om værkstedsaktiviteter.

Med to ”ovenlys” skabes kontakt til Det Sociale Hjerte på etagen over, hvor foreningernes individuelle arealer placeres tæt omkring en inviterende fælles plads og terrasse, der bliver et nyt byrum i sig selv. I ly for vind og vejr samles man i husets Sociale Hjerte og udveksler erfaringer om havet.

 

Som et fyrtårn skal det Maritime Center, Lanternen, ligge yderst mod havet og helt bogstaveligt lyse op.

Lanternen, Maritimt Center, Esbjerg, Oluf Jørgensen

Pælefundering og bærende elementer

Bygningen opførelse i henhold til Bygningsklasse 2020 og udføres med pælefundering og en base i stueplan i beton som bærende konstruktion. På 1. sal udføres bærende elementer i træ.

Bygningens teknikrum er placeret på 1. sal for at sikre mod eventuel forhøjet vandstand og stormflod.

Dommerkomiteen bag udvælgelsen udtaler: ”- Forslaget udmærker sig ved på fornemste vis at kombinere ønsket om en fascinerende og nyskabende arkitektur med høj funktionalitet og intentionen om at skabe en ramme, som understøtter fællesskabet og skaber en ny samhørighed mellem aktørerne. ”

Maritimt-Center_text-image-2
Kontakt
Bygherrerådgivning: Salgschef Morten Prinds, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med dit næste projekt?

Få glæde af en erfaren samarbejdspartner, der yder professionel rådgivning hele vejen rundt om dit byggeprojekt.

Contactperson – Retten i Roskilde – image