Rådgivende ingeniørfirma

Sct. Ibs Skole, Horsens

Efter en delvis nedbrænding af Sct. Ibs Skole i 2018 har vi medvirket ved genopbygningen af den traditionsrige 2-3 sporede privatskole, som ligger centralt i Horsens midtby. Skolen er blevet fremtidssikret og vi har bidraget med alle ingeniørydelser, herunder også brandrådgivning og statiske beregninger.

Sct. Ibs Skole, Horsens, undervisning, Oj Rådgivende Ingeniører, tidligere Oluf Jørgensen A/S
Ydelser

 

Hos OJ Rådgivende Ingeniører har vi bidraget til genopførelsen af en ny skolebygning, der erstatter en skolebygning til de store årgange og kreative fag som nedbrændte i 2018.

Specielt for dette projekt har været, at både elever og lærere var direkte involveret i byggeprocessen. Igennem hele processen, fra idé til færdiggørelse arbejdede medarbejdergruppens 7 medlemmer tæt sammen med både os, arkitekterne og totalentreprenøren og alle skolens elever var også involveret i forskelligt omfang.

Bygherre:

Sct. Ibs Skole

Arkitekt:

Ginnerup Arkitekter og LINJEN

Entrepriseform

Totalentreprise

Størrelse:

4.600 m²

Udført:

2020-2021

Genopbygning af privatskole i Horsens

Her er skabt en velfungerende skole, hvor der er plads til både almindelig klasseundervisning, faglig fordybelse og leg. Her har igennem hele processen med genskabelsen af skolen været et stort fokus på børnenes trivsel samt privatskolens stolte traditioner med musik og teater.

Bygningen rummer udover klasselokaler til 7.-9 klasserne samt tilhørende grupperum og fællesarealer også en multisal, dansesal, omklædningsfaciliteter, musik-, håndværk- og designlokaler, kantine og produktionskøkken.

Multisalen er tænkt ind i bygningen, så den også kan bruges som samlingssted for fællessamlinger for skolen.

Indvendigt er væggene foret med finér, der dæmper akustikken og giver plads til rolige pauser i en skoledag fuld af aktivitet.

Sct. Ibs Skole, Horsens, undervisning, Oj Rådgivende Ingeniører, tidligere Oluf Jørgensen A/S

Optimal tilpasning til omgivelserne

Bygningen er opført i rødligt tegl, som passer ind i omgivelserne i den ældre del af Horsens midtby. Den nye bygning er roteret lidt i forhold til den tidligere, så der skabes bedre plads til ankomst og eventuelle udendørs samlinger.

Skolen er desuden opført på en stejlt skrånende grund med ringe adgangsveje og meget begrænset byggeplads. Også indretningen af skolen afspejler grundens niveauforskel og der er skabt en god harmoni mellem de forskellige niveauer med store, åbne og lyse rum.

Strenge sikkerhedsforanstaltninger:

Byggeriet pågik, imens den eksisterende skole var i brug og der var således et stort fokus på sikkerhed på pladsen, så der ikke var fare for børn og voksne.

Sct. Ibs Skole, Horsens, undervisning, Oj Rådgivende Ingeniører, tidligere Oluf Jørgensen A/S
Kontakt
Bygherrerådgivning: Salgschef Morten Prinds, Oluf Jørgensen

Skal vi hjælpe med jeres næste projekt?

Kontakt os gerne for en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre med jeres næste projekt.

Æbeløen,-Aarhus