Rådgivende ingeniørfirma

Niels Hemmingsens Gade, Kbh. K.

Transformation af historisk ejendom til attraktive retail- og kontorfaciliteter.
Projektering af anlægs- og konstruktionsarbejder samt VVS- og elinstallationer

Cover
Introduktion

 

Hos Oluf Jørgensen A/S har vi bidraget med ingeniørfaglig rådgivning til et stort transformationsprojekt på Niels Hemmingsens Gade 24 i København K. Bygningen har gennemgået en respektfuld renovering og derigennem er der tilføjet nyt liv og nye funktioner, som styrker hele udviklingen af området i centrum af København.

Den oprindelige ny-klassicistiske bankbygning blev opført for Sparekassen for København og Omegn i 1868. Ejendommen er tilbygget og ombygget ad flere omgange, men fungerede som bank helt frem til 2003, hvor Hotel- og Restaurantskolen overtog ejendommen. I 2010 flyttede Hotel- og Restaurantskolen ud, og siden har ejendommen stået ubenyttet hen, inden transformationen startede i 2017.

Bygherre:

PFA Ejendomme A/S

Arkitekt:

Aarstiderne Arkitekter A/S

Rådgivningsform

Delt rådgivning

Størrelse:

5.524 m²

Udført:

2017-19

Anlægsarbejde, brandrådgivning og projektering af konstruktioner

Oluf Jørgensen A/S - rådgivende ingeniører har bistået med rådgivning i forbindelse med arbejdet med de bærende konstruktioner. Dette arbejde, med de mange nye åbninger, har været en spændende og udfordrende opgave at løse, da bygningen oprindeligt er opbygget af store insitustøbte hænge-konstruktioner i beton. Der er blandt andet udført beregning og testanalyse af de oprindelige konstruktioner for restbæreevner, for optimal udnyttelse og minimale forstærkninger med respekt for bygningens buede og specielle konstruktioner.

Text-image

Stort renoveringsprojekt med respekt for det oprindelige håndværk

Et hovedgreb i transformationen har været, at åbne den historiske ejendom mod gaden med store butiksvinduer, og på de øvrige etager optimeres dagslyset med større vinduer mod gård og gade, med henblik på at sikre attraktive og tidssvarende retail- og kontorlejemål.

Der er desuden etableret nye ovenlys- og tagvinduer, ny elevator og hovedtrappe, som sikrer niveaufri adgang udefra. Uderummene er blevet bearbejdet, og der er blandt andet indrettet taghaver i flere niveauer. I gården er en facade blevet begrønnet som en lodret have og gårdrummet indrettet, så det kan rumme flere aktiviteter.
I stueetagen og i kælderen er der etableret butikker, der sikrer liv ind og ud af bygningen, og de øvrige etager vil fremover rumme tidssvarende, fleksible kontorer.

Billeder bl.a. fra Paustian.

Ny flot hovedtrappe centralt i bygningen.

Text-image-2
Kontakt
Anlægsarbejde: Carsten Digemann Stig, Oluf Jørgensen

Giv dit næste byggeprojekt den bedste start

Las os stage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med at føre din byggeversion ud i livet. Kontakt os for en uforpligtende samtale.

Contactperson – Retten i Roskilde – image